Chevrolet Corvette C2 convertible 1964

28-09-2022

Chevrolet Corvette C2

Jaar

1964

Transmissie

Manueel

Kleur

Daytona blue

Cilinderinhoud

8-Cylinder

Kilometerstand

41958 miles

Paardenkracht

300HP

VERKOCHT --- Deze prachtige C2 werd body off gerestaureerd en dat is te zien! Deze corvette is in perfecte staat en rijdt als geen ander.

Exterieur:

De auto glanst in zijn originele Daytona blauw en de lak en het chroom zijn in zeer goede staat. De auto wordt geleverd met een witte soft-top welke perfect past bij het Daytona blauw.

Interieur:

Het interieur heeft een mooie zilveren kleur. De lederen stoelen zijn in perfecte staat, geen scheuren, scheuren of vlekken. De tapijten zien er nieuw uit en hebben geen vlekken.

Mechaniek:

Dit is een van de meest soepele Corvette C2's die we ooit gereden hebben. De restauratie van de auto is perfect uitgevoerd, hierdoor schakelt de auto zeer soepel en wordt de auto één met de weg.

Deze 1964 Corvette komt met een 327 in³ Small-Block V8 en produceert 300PK (224 kW).

Geschiedenis:

Voor 1964 bracht Chevrolet slechts evolutionaire wijzigingen aan in de Corvette. Naast de achterruit van de coupé werden de twee gesimuleerde luchtinlaten uit de motorkap verwijderd, hoewel hun inkepingen bleven. Ook de decoratieve lucht-uitlaatopening op de achterstijl van de coupé werd functioneel gemaakt, maar alleen aan de linkerkant. De bekleding van de rocker-panelen van de auto verloor enkele ribben en kreeg zwarte verf tussen de ribben die bleven; de wieldoppen werden vereenvoudigd; en het embleem van de brandstoftank/deksels kreeg concentrische cirkels rond het insigne met de gekruiste vlaggen. Binnenin werd de originele kleurgekleurde stuurwielrand nu uitgevoerd in gesimuleerd notenhout.

Voor 1964 werden enkele verbeteringen aan de ophanging aangebracht. De voorste schroefveren werden veranderd van constant naar progressief of variabel en werden strakker gewikkeld aan de bovenkant, terwijl de bladdikte van de achterste dwarse veer ook werd gewijzigd, waardoor een meer comfortabele rit ontstond zonder dat dit ten koste ging van de rijeigenschappen. De schokdempers werden in dezelfde zin aangepast. De 1964 Corvette kwam met een nieuwe standaard schokdemper die in zijn vloeistofreservoir een zakje Freon-gas bevatte dat warmte absorbeerde. Chevy voegde voor de 1964 Corvette meer geluidsisolatie en herziene carrosserie- en transmissiesteunen toe. Ook werden extra bussen aangebracht om het schakelmechanisme stiller te maken en werd een nieuwe hoes om de hendel geplaatst. Het resultaat was een meer leefbare auto voor dagelijks vervoer.

De aandrijflijn keuzes bleven in principe zoals voorheen, maar het high-performance paar kreeg een aantal opmerkelijke verbeteringen. De solide-lifter unit werd aangedreven met een high-lift, long-duration nokkenas om 365 pk (272 kW) te produceren en ademde door een grote vier-barrel Holley carburateur in plaats van de Carter unit van de basismotor. De brandstofinjectiemotor won ook 15 pk (11 kilowatt), wat het totaal op 375 pk (280 kW) bracht, maar voor een toenmalige prijs van 538 dollar. Hoewel de transmissieopties in 1964 ogenschijnlijk hetzelfde bleven, maakten de twee Borg-Warner T-10 vierversnellingsbakken plaats voor een vergelijkbaar paar versnellingsbakken die werden gebouwd in GM's Muncie, Indiana, transmissiefabriek. Oorspronkelijk een Chevy ontwerp, met een aluminium behuizing zoals de Borg-Warner bak, maar met sterkere synchronisatoren en bredere verhoudingen voor een betere duurzaamheid en rijeigenschappen. Als liefhebbers de eerste Sting Ray goed vonden, waren ze ook dol op de 1964, hoewel sommige schrijvers opmerkten dat de cabriolet de neiging had om te rammelen en te schudden op ruwe wegen. De verkoop van de 1964 Sting Ray bereikte 22.229 stuks - nog een nieuw Corvette-record, maar slechts een klein beetje meer dan in het topjaar 1963. De verkoop van coupés daalde tot 8304 stuks, maar de verkoop van cabriolets compenseerde dat ruimschoots en steeg tot 13.925 stuks.