Citroën 2CV 1971

31-01-2024

Citroën 2CV

Jaar

1971

Transmissie

Manueel

Kleur

Groen/blauw

Cilinderinhoud

602cc, 2-cylinder

Kilometerstand

---

Paardenkracht

29pk

VERKOCHT --- Een echt auto-icoon, een Citroen 2cv in zeer goede staat en in een prachtige kleurencombinatie.

Exterieur:

Dit exemplaar van een Citroen is uit 1971 in een two tone, waarbij de carrosserie in Pistache groen is en de cabriokap in blauw. De lak is in zeer goede staat en het dak ook. Hangende spatborden, chromen lichten met vizieren, een grille met bliksemschicht en een volledig oprolbaar zonnedak in vinyl, deze auto straalt gewoon plezier uit.

Interieur:

Binnenin zwarte rubberen matten en boven brede grijze broadcloth buckets in uitstekende staat die het interieur sieren. Het dashboard behoudt de eenvoud van het ontwerp met veel opbergruimte in open rekken. Voor de bestuurder zit een klein dashboard van zwart metaal met een centrale meter en wat extra knoppen en lampjes. Het midden van het dashboard is in grijze kofferverf met structuur, en hier zitten het contactslot en een verkeerslichthouder zodat je de lichten boven de auto kunt zien zonder dat je je om het windscherm hoeft te draaien. Het vinyl dak vouwt terug tot voorbij de achterruit en wanneer het gesloten is, verbergt het vrijwel de hele daklijn en wanneer het dak naar beneden is, laat het de open lucht toe.

Mechanica:

Onder de motorkap ligt een schone 602cc 2 cilinder motor met naar verluidt 29pk. Een handgeschakelde 4 versnellingsbak. Alles is schoon en mooi bewaard gebleven onder deze motorkap.