Daimler SP250 1962

30-04-2024

Daimler "DART" SP250 

Jaar

1962

Transmissie

Manueel

Kleur

Wit/rood

Cilinderinhoud

2.5L, V8

Kilometerstand

1.000km

Paardenkracht

140hp

€58.500 --- De Daimler SP250, een Engelse auto gemaakt voor de Amerikaanse markt met een HEMI V8 motor. Deze wit op rode Daimler is een prachtig exemplaar. Absoluut veel rijplezier en meer dan een pronkstuk, wow!

Exterieur:

Deze Daimlers hebben een glasvezel carrosserie en deze is na de restauratie goed onderhouden. Naast een paar kleine scheurtjes op de kofferbak is de lak in zeer goede staat en ziet er erg glanzend uit. Het chroom ziet er ook erg mooi uit. De auto wordt geleverd met een mooie zwarte softtop en mooie Daimler wieldoppen.

Interieur:

Het rode interieur heeft een beetje gebruikssporen, maar is nog steeds comfortabel en ziet er goed uit. Alle meters werken.

Mechaniek:

De rijervaring in een lichtgewicht "Engelse" auto als deze, met een 2.5L Hemi V8 is niet wat je verwacht, het is beter. Veel koppel maar ook heel rustig wanneer je dat wilt. Dit exemplaar heeft een gloednieuwe motor en vertoont een oliedruk van 55 wanneer hij warm is en 60 wanneer hij koud is.

Geschiedenis:

De Daimler SP250 is een sportwagen gebouwd door de Daimler Company, een Britse fabrikant in Coventry, van 1959 tot 1964. Het was de laatste auto die door Daimler op de markt werd gebracht voordat het moederbedrijf, de Birmingham Small Arms Company (BSA), de auto in 1960 aan Jaguar Cars verkocht. Jaguar kocht Daimler in 1960 en maakte zich meteen zorgen over de chassisflex (waardoor de deuren soms opengingen tijdens het rijden). Ze brachten de "B-spec" versie uit met extra stempels op het chassis en een verstevigende hoepel tussen de A-stijlen.[11] Ook andere details