Ford model A 1931

15-09-2022

Ford Model A

Jaar

1931

Transmissie

Manueel

Kleur

Groen

Cilinderinhoud

Flathead 4-cylinder

Kilometerstand

---

Paardenkracht

---

VERKOCHT --- Mooie Ford model A uit '31. De auto is volledig gerestaureerd. De eigenaar wilde de auto niet verkopen omdat het de beste was die hij ooit had.

Exterieur:

De lak is brandschoon en bijzonder voor deze auto's is dat de softtop in zeer goede staat is. Ook de koffer achterin. Alle velgen hebben nauwelijks chips in de groene lak. En last but not least, het chroom ziet er nog heel goed en glanzend uit.

Interieur:

De lederen stoelen zijn super comfortabel en zien er nog nieuw uit. Ook de rumble seat achterin zal net zo comfortabel zijn voor je schoonmoeder, en ze zal niet klagen over scheuren, scheuren of vlekken op de stoel. Zoals te zien op de foto hebben de tapijten wat vlekken, maar deze zijn eenvoudig te reinigen.

Mechanica:

Deze ford model A rijdt echt goed zonder problemen. Contacteer ons voor meer specifieke vragen over het mechaniek.

Geschiedenis:

Het Ford Model A (ook wel in de volksmond het A-Model Ford of de A genoemd, en A-bone onder hot rodders en customizers) was het tweede marktsucces van de Ford Motor Company, ter vervanging van het eerbiedwaardige Model T dat 18 jaar lang was geproduceerd. Het werd voor het eerst geproduceerd op 20 oktober 1927, maar pas op 2 december geïntroduceerd. Dit nieuwe Model A (een vorig model had de naam in 1903-04 gebruikt) werd aangeduid als model 1928 en was verkrijgbaar in vier standaardkleuren. Het voertuig werd ook in Europa verkocht, maar werd vervangen door lokaal gebouwde auto's zoals het Ford Model Y.

Op 4 februari 1929 waren er één miljoen Model As verkocht en op 24 juli twee miljoen. De reeks carrosserieën ging van de Tudor voor 500 dollar (in grijs, groen of zwart) (7.891 dollar in 2021) tot de stadsauto met dubbele kap voor 1.200 dollar (18.937 dollar in 2021). In maart 1930 werden er drie miljoen Model A's verkocht en er waren negen carrosseriestijlen beschikbaar.

De productie van het Model A eindigde in maart 1932, nadat er 4.858.644 van alle carrosseriestijlen waren gemaakt. De opvolger was het Model B, met een vernieuwde viercilinder lijnmotor, en het Model 18, die Ford's nieuwe flathead (zijklep) V8-motor introduceerde.