Jaguar XJS 1990

26-08-2022

Jaguar XJS

Jaar

1990

Transmissie

Automatic

Kleur

Donker grijs

Cilinderinhoud

V12

Kilometerstand

---

Paardenkracht

---

Prijs op aanvraag --- Jaguar met een V12 motor in perfecte staat. Zal een van de beste en meest comfortabele auto's zijn waarin u ooit heeft gereden.

Exterieur:

De lak en het chroom van de Jaguar zijn beide brandschoon. De velgen hebben geen sporen. Ook de soft top is echt schoon en is gemakkelijk te gebruiken.

Interieur:

De stoelen hebben geen scheuren of vlekken, maar vertonen wel wat ouderdomssporen. de tapijten en het dashboard zijn schoon.

Mechaniek:

Deze Jaguar is uitgerust met een V12 motor en rijdt geweldig. Mocht u nog vragen hebben over het mechaniek, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geschiedenis:

Vanaf juli 1981 werd de XJ-S omgedoopt tot de XJ-S HE en kreeg de nieuwe High-Efficiency V12 motor voor een veel beter brandstofverbruik. Met de Fire Ball verbrandingskamer, ontworpen door de Zwitserse ingenieur Michael May, werd het vermogen als bijproduct verhoogd tot 295 pk (220 kW; 299 pk) of 263 pk (196 kW) in Noord-Amerika. [10] Tegelijkertijd kreeg de XJ-S HE wijzigingen aan zijn exterieur en interieur (achterkleurige kofferbekleding in plaats van het standaard zwart, nieuwe vijfspaaks (zeesterren) lichtmetalen velgen voorzien van 215/70R15 Pirelli Cinturato P5, chromen inzetstukken op de bovenkant van de bumpers, gebouchardeerde iepenhouten inzetstukken op het dashboard en de deurkappen).