MG B 1974

23-05-2023

MG B

Jaar

1974

Transmissie

Manueel

Kleur

Rood/Zwart

Cilinderinhoud

4-cilinder

Kilometerstand

---

Paardenkracht

---

€24.500 --- Altijd leuk rijden met een klassieke MG B. Dit exemplaar heeft een prachtige rode kleur met een zwart interieur. Rijdt echt comfortabel en spannend.

Buitenkant:

Lak is in goede staat, heeft een paar chipjes, maar geen grote problemen. Chroom op de carrosserie en de wielen zijn in zeer goede staat. Soft top is bij de auto inbegrepen. Al met al is dit een mooi voorbeeld van een MG B.

Interieur:

Zwart lederen interieur is in zeer goede staat, geen scheuren of vlekken. Alleen wat ouderdomssporen op de bestuurdersstoel. Tapijten zijn schoon en nog helemaal zwart, ze zijn niet vergrijsd.

Mechaniek:

De auto rijdt erg goed en heeft wat vermogen. Een comfortabele bestuurder met het nodige vermogen. Voor meer informatie kunt u ons bellen of een ritje komen maken.

Geschiedenis:

De MGB haalde een 0-60 mph (97 km/u) tijd van iets meer dan 11 seconden. De 1.798 cc B-Serie motor met drie lagers leverde 95 pk (71 kW) bij 5.400 tpm - in oktober 1964 opgewaardeerd naar een krukas met vijf lagers. Vanaf 1975 werden de MGB-motoren in de VS onttuned om aan de emissienormen te voldoen, werd de rijhoogte met een inch (25 mm) verhoogd en werden opvallende rubberen bumpers gemonteerd om aan de bumpernormen te voldoen.