Oldsmobile Holiday 88 1956

31-05-2023

Oldsmobile Holiday 88

Year

1956

Transmission

Automatic

Color

white/blue

Cylinder capacity

V8

Mileage

---

Horsepower

---

VERKOCHT --- Waanzinnig goed rijdende Oldsmobile uit '56. Deze auto is in zeer goede staat en rijdt geweldig.

Exterieur:

Lak en chroom is in prachtige staat. Kom maar eens kijken!

Interieur:

Deze stoelen zijn echt comfortabel en voelen nog aan alsof ze net uit de fabriek komen. Ze hebben geen sporen van scheuren of barsten.

Mechaniek:

Een van de beste Amerikaanse grote klassiekers uit die tijd. De auto is perfect om mee op vakantie te gaan omdat hij een zeer betrouwbare motor heeft. Als u andere informatie nodig heeft over het mechaniek, neem dan contact met ons op.

Geschiedenis:

Voor 1956, styling hoogtepunten omvatten een nieuwe split grille aan de voorzijde en herziene achterlichten en dek samen met herziene zijkant verchromen. Het vermogen van de 324 Rocket V8 werd verhoogd tot 230 voor 88's en 240 voor Super 88's. Een nieuwe Jetaway Hydra-Matic met vier versnellingen werd dit jaar geïntroduceerd ter vervanging van de originele Hydra-Matic transmissie die Olds sinds 1940 gebruikte. De nieuwe Jetaway Hydra-Matic behield de vier voorwaartse versnellingen en de vloeistofkoppeling, maar voegde een nieuwe "Park" positie toe aan het schakel kwadrant en vereiste niet langer het afstellen van de band als gespecificeerd routine onderhoud. Een ovale snelheidsmeter verving de ronde eenheid en een nieuwe voetbediende parkeerrem verving de vorige T-hendel.