Shelby GT500KR 1968

22-12-2023

Shelby GT500KR

Jaar

1968

Transmissie

Automatisch

Kleur

Lime Gold

Cilinderinhoud

428cu, V8

Kilometerstand

---

Paardenkracht

435pk

VERKOCHT --- King of the road-versie van de beroemde Ford Mustang Shelby GT500. De originele versie van deze machtige muscle car, geïntroduceerd in februari '68. Dit exemplaar is in prachtige staat en rijdt geweldig.

Exterieur:

Het exterieur van de GT500 is in de originele Lime Gold kleur met witte stickers op de zijkant. Onder de auto zitten de originele Shelby lichtmetalen velgen met Goodyear banden. Verder is de auto voorzien van mooi chroom dat in goede staat verkeert, zoals de bumpers, raamlijsten en spiegel.

Interieur:

Het interieur van deze Shelby GT500 is in mooie staat, uitgevoerd in Saddle brown. Er zijn 1.452 modellen van de 1968 Mustang Shelby GT500KR gemaakt, maar er waren er slechts zes met een zadelbruin interieur. Een daarvan werd onlangs aangeboden op eBay, waar de verkoper uitlegde dat het model zo zeldzaam is dat zelfs Carroll Shelby de vorige eigenaar had gevraagd of hij het kon kopen.

Het dashboard is ook helemaal origineel en is voorzien van de originele AM-radio, originele tellers en is afgewerkt met een houtlook. Verder is het interieur in originele staat. De GT500 heeft ook een fabrieksrolbeugel, waar ook de veiligheidsgordels op gemonteerd zijn.

Mechanica:

De Shelby GT500KR uit '68 is uitgerust met een Cobra Jet V8-motor die 335 pk levert, maar in werkelijkheid 435 pk. (Vroeger bagatelliseerden autofabrikanten de pk's om verzekeringstechnische redenen). Dit vermogen wordt overgebracht door een zeer goed schakelende C-6 Select Shift Cruise-O-matic automatische versnellingsbak. Dit exemplaar rijdt, schakelt en remt zoals het hoort.