Austin Healey 100/4 1954

19-09-2023

Austin Healey 100/4

Jaar

1954

Transmissie

Manueel

Kleur

Carmine rood

Cilinder capaciteit

2.6L inline four

Mijlage

---

Paardenkracht

90pk

€95.000 --- Prachtige Austin Healey 100/4 uit 1954 met een "Le Mans" uitstraling. Heel bijzonder aan deze auto is dat de documentatie teruggaat tot dag één.

Exterieur:

De carrosserie van de auto is een paar jaar geleden gerestaureerd en opnieuw gespoten. De lak is zeer glanzend, er zijn geen sporen van chips of scheuren. Chromen bumpers zijn in zeer mooie staat. De rode spaakwielen zijn opnieuw gespoten, staan erg mooi op de auto en zijn in zeer goede staat. Er zijn Blockley banden toegevoegd die perfect bij de auto passen en de rijervaring een stuk beter maken.

Er is een aluminium kap toegevoegd die origineel is voor de Austin Healey LeMans versie van deze auto, de inkepingen in de aluminium kap zorgen voor meer koeling voor de motor.

Inbegrepen is een softtop en zijruiten.

Interieur:

Het rode interieur is een tijdje geleden vernieuwd maar is nog in zeer goede staat. Zowel de rood lederen stoelen als het rode tapijt vertonen geen scheuren of barsten. Bij het rijden zonder softtop wordt een tonneau cover meegeleverd.

Mechanica:

De motor en toebehoren (starter, luchtfilter, carburateurs, radiator,...) zijn volgens originele specificaties. De carburateurs werden onlangs gereviseerd. An aluminum gasoline tank was also installed. The engine starts easily and runs smoothly without abnormal noises. the exhaust was renewed and is in good condition. De Austin healey is uitgerust met een remsysteem volgens originele specificaties met trommelremmen rondom.

Geschiedenis:

Deze Austin Healey heeft 3 dikke boeken met documentatie van de auto die teruggaat tot dag 1, zeer uitgebreid restauratie- en geschiedenisdossier (alle bonnetjes, foto's, gecertificeerde kopie van fabrieksgegevens etc...).