Buick Eight Roadmaster Sedanette 1949

07-09-2023

Buick Eight Roadmaster

Jaar

1948

Transmissie

Automaat

Kleur

Royal Maroon

Cilinder capaciteit

320cu, Fireball I8

Mijlage

53807 miles

Paardenkracht

150 pk

Prijs op aanvraag --- Majestueuze Buick Eight Roadmaster "Sedanette" uit 1949 in zeer goede staat aangedreven door een in lijn geplaatste Fireball 8-cilinder die de auto zeer soepel laat rijden met een Dynaflow transmissie.

Exterieur:

De Royal Maroon lak is op een klein chipje bij de motorkap na in zeer goede staat. Alle chromen details zijn ook in zeer mooie glanzende staat. De wielen zijn gedetailleerd met chromen wieldoppen en mooie white wall banden.

Interieur:

Het interieur is in zeer goede staat. De stoelen zijn een mix van stof en leer en zitten zeer comfortabel, er zijn geen sporen van scheuren te zien. De tapijten hebben nergens kleurverschil en zijn zeer netjes. Wat ook erg mooi is aan het interieur, is dat de dakbekleding van dezelfde stof is als de stoelen.

Mechaniek:

Deze Buick is uitgerust met een Fireball inline 8-cilinder die bijna 150 pk levert. De auto is ook uitgerust met een zeer soepele 2-speed Dynaflow transmissie. Voor meer informatie over het mechaniek kun je contact met ons opnemen.

Geschiedenis:

De Roadmaster kreeg zijn eerste grote naoorlogse restyling in 1949. De wielbasis en de totale lengte werden ingekort, maar het gewicht nam marginaal toe. De grootste verandering was een veel grotere, tweedelige, gebogen voorruit die in de verkoopbrochure werd beschreven als een "observatieauto". Het was ook in 1949 dat Buick "VentiPorts" introduceerde. Er werden er vier weergegeven op elk van de voorspatborden van de Roadmaster en Century,[8] en drie op de spatborden van de Super en Special om producten van het juniorniveau aan te duiden. In de verkoopbrochure stond dat VentiPorts hielpen om het motorcompartiment te ventileren, en mogelijk was dat begin 1949 waar, maar ergens in de loop van het modeljaar werden ze verstopt.