Citroën DS ambulance 1971

02-08-2023

Citroën DS ambulance

Jaar

1971

Transmissie

Manual

Kleur

Grijs

Cilinderinhoud

2.0, 4-cylinder

Kilometerstand

19.000km

Paardenkracht

---

€45.000 ---Zeer mooie Citroën DS ambulance in zeer goede, geheel werkende staat.

Buitenkant:

Lak is in zeer goede staat, chromen bumpers en rek ook in goed uitziende staat. Surfplank niet inbegrepen aangezien een originele ambulance in Frankrijk er niet mee geleverd werd :).

Interieur:

Interieur is in zeer goede staat. De zwarte leren stoelen zien er onaangetast uit. Alle kleine details voor de ambulance zijn aanwezig en werken. Verplaatsbaar bed, licht achterin. Sirenes en zwaailichten werken.

Mechanica:

Auto rijdt zeer goed en is uitgerust met een 2.0L, 4-cilinder. In conventionele auto's wordt hydrauliek alleen gebruikt voor remmen en stuurbekrachtiging. In de DS werden ze ook gebruikt voor de ophanging, koppeling en transmissie. De auto heeft een logboek van de originele 19.000 km die ermee gereden zijn. Voor meer informatie over de mechanica kun je contact met ons opnemen.

Geschiedenis:

De ID/DS werd door Citroën in verschillende uitvoeringen geleverd: saloon (sedan), break (stationwagon), en décapotable (cabriolet). Daarnaast werden er ook ambulances gebouwd op basis van de "break" door verschillende carrosseriebouwers.