Daimler SP250 1962

18-09-2023

Daimler SP250

Jaar

1962

Transmissie

Manueel

Kleur

Blauw

Cilinder capaciteit

2.5L, V8

Mijlage

---

Paardenkracht

140pk

€89.500 --- De Daimler SP250, een Engelse auto gemaakt voor de Amerikaanse markt met een HEMI V8 motor. Deze blauw op rode Daimler is een prachtig exemplaar. Absoluut veel rijplezier en meer dan een pronkstuk, waw!

Exterieur:

Deze Daimlers hebben een glasvezel carrosserie en dit exemplaar is na de restauratie goed onderhouden. Op een klein scheurtje op de kofferbak na, is de lak in zeer goede staat en ziet er erg glanzend uit. Het chroom ziet er ook erg mooi uit. De auto wordt geleverd met een gloednieuwe, nooit gebruikte softtop, spaakwielen en een tonneau cover.

Interieur:

Het interieur is gloednieuw en ziet er geweldig uit. Onlangs nieuwe vloerbedekking aangebracht. Alle meters werken.

Mechanica:

De rijervaring in een lichtgewicht "Engelse" auto als deze, met een 2.5L Hemi V8 is niet wat je verwacht, het is beter. Veel koppel maar ook erg rustig wanneer je dat wilt.

Geschiedenis:

De Daimler SP250 is een sportwagen gebouwd door de Daimler Company, een Britse fabrikant in Coventry, van 1959 tot 1964. Het was de laatste auto die door Daimler op de markt werd gebracht voordat het moederbedrijf, de Birmingham Small Arms Company (BSA), de auto in 1960 aan Jaguar Cars verkocht. Jaguar kocht Daimler in 1960 en maakte zich meteen zorgen over de chassisflex (waardoor de deuren soms opengingen tijdens het rijden). Ze brachten de "B-spec" versie uit met extra stempels op het chassis en een verstevigende hoepel tussen de A-stijlen.[11] Andere detailverbeteringen waren onder andere een verstelbare stuurkolom.