Ford model T 1919

04-09-2022

Ford Model T

Jaar

1919

Transmissie

Manueel

Kleur

Zwart

Cilinderinhoud

---

Kilometerstand

---

Paardenkracht

---

€25.000 --- Een mooie klassieke Model T. Deze auto is nog helemaal origineel en loopt! Altijd een genot om naar te kijken.

Exterieur:

De lak is nog in zeer goede staat, neem contact op voor meer foto's.

Interieur:

Er zitten geen scheuren in de lederen stoelen van de auto.

Mechanica:

Neem contact op voor meer informatie.

Geschiedenis:

Het Ford Model T is een auto die werd geproduceerd door Ford Motor Company van 1 oktober 1908 tot 26 mei 1927. Het wordt algemeen beschouwd als de eerste betaalbare auto, die autoritten beschikbaar maakte voor Amerikanen uit de middenklasse. De relatief lage prijs was deels het resultaat van Ford's efficiënte fabricage, waaronder assemblagelijnproductie in plaats van individueel handwerk. Het Model T stond in de volksmond bekend als de "Tin Lizzie", "Leaping Lena" of "flivver".

Het Ford Model T werd in 1999 uitgeroepen tot de meest invloedrijke auto van de 20e eeuw in de wedstrijd Auto van de Eeuw, vóór de BMC Mini, Citroën DS en Volkswagen Kever. Ford's Model T was niet alleen succesvol omdat het op grote schaal goedkoop vervoer bood, maar ook omdat de auto innovatie betekende voor de opkomende middenklasse en een krachtig symbool werd van het tijdperk van modernisering in de Verenigde Staten. Met 15 miljoen verkochte exemplaren was het de meest verkochte auto in de geschiedenis voordat hij in 1972 werd overtroffen door de Volkswagen Kever, en in 2012 stond hij nog steeds op de achtste plaats in de top-tien.