Ford Super Deluxe 1948

18-09-2023

Ford Super Deluxe

Jaar

1948

Transmissie

Manueel

Kleur

Blauw

Cilinder capaciteit

221CID, V8

Mijlage

5974 miles

Paardenkracht

84pk

VERKOCHT --- Zeldzame Washington blauwe Ford Super Deluxe uit 1948. Een absolute blikvanger van een auto die we absoluut voor onszelf zouden houden. De kleurencombinatie maakt deze Super Deluxe zeer uniek.

Exterieur:

De lak die op deze auto is gezet is spot on, het Washington blauw is erg glanzend en heel bijzonder omdat de lak een metallic look geeft. Alle chroom details op de Ford zijn in zeer goede staat evenals de chroom gedetailleerde velgen die er zeer goed uitzien met de white wall banden. De softtop is in zeer goede staat en de elektrische softtop werkt!

Interieur:

Het interieur is in nieuwstaat en is prachtig met het gedetailleerde houten dashboard. De stoelen zijn een mix van vinyl en stof en zijn zeer comfortabel, ook geen opmerkingen van vlekken of scheuren. Deze Super Deluxe werd geleverd met elektrische ramen en de elektrische soft top.

Mechanisch:

Zeer comfortabel rijdende auto. 221CID 8-cilinder en de Ford heeft 4 mechanische trommelremmen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Geschiedenis:

Ford Motor Company introduceerde haar De Luxe Ford lijn in 1938 als een luxe alternatief om de kloof te overbruggen tussen het basismodel (meestal Standard genoemd)[2] en het luxe Lincoln aanbod. De naam "Deluxe" werd voor het eerst gebruikt vanaf 1930 om een luxueuze uitvoering aan te duiden, te beginnen met het Model 40-B en Model 45-B. Later werd de De Luxe Ford-lijn gedifferentieerd als een afzonderlijk "merk binnen een merk" met een afzonderlijke styling en prijsstelling tot 1940.[3] In 1939 had Ford vijf lijnen van auto's: Ford, De Luxe Ford, Mercury, Lincoln-Zephyr en Lincoln. Na de oorlog werd dit vereenvoudigd tot Ford, Mercury en Lincoln. De Ford-lijn uit 1941 omvatte "De Luxe" en "Super De Luxe" uitvoeringen, maar deze voertuigen werden niet als een aparte lijn op de markt gebracht. Naarmate de verkoop van Mercury Eight vorderde, werd de De Luxe-aanpak geschrapt.