Chevrolet Corvette 1954

09-02-2023

Chevrolet Corvette C2

Jaar

1954

Transmissie

Manueel

Kleur

Wit/rood

Cilinderinhoud

Blue Flame 6-cylinder

Kilometerstand

—-

Paardenkracht

—-

€99.500 -- Prachtige Corvette uit 1954 in verbazingwekkende staat. Dit tweede model van de Corvette serie is een schoonheid en heeft de mooiste kleurencombinatie.

Exterieur: 

De witte lak van de auto ziet er smetteloos uit en ziet er zeer recht uit door de mooie rechte polyester carrosserie. In '54 hadden ze het maken van de polyester carrosserie zeker onder de knie in vergelijking met het '53 model. Al het chroom ziet er zeer goed uit.

Interieur: 

Mooi, futuristisch voor back in the days rood interieur. De lederen stoelen vertonen geen sporen van vlekken, scheuren of barsten. De tapijten zijn schoon. Het dashboard is mooi met de meerdere ronde indicatie meters. 

Mechaniek:

De Corvette is uitgerust met een BLUE FLAME 6-cilinder en is een echt goede chauffeur. 

Geschiedenis:

In 1954 werden er in totaal 3.640 van dit model gebouwd en bijna een derde was aan het eind van het jaar onverkocht. Er waren nieuwe kleuren beschikbaar, maar de zescilinder motor en de Powerglide automaat, de enige motor en transmissie die beschikbaar waren, waren niet wat sportwagenliefhebbers ervan verwachtten. Het is bekend dat de 1954 modellen naast Polo White ook Pennant Blue, Sportsman Red en Black werden gespoten. Alle modellen hadden een rood interieur, behalve die in Pennant Blue, die een beige interieur en een beige canvas soft top hadden. Bestelgidsen vermeldden verschillende opties, maar alle opties waren "verplicht" en alle 1954 Corvettes waren hetzelfde uitgerust.[24]