Ford Thunderbird 1955

10-07-2023

Ford Thunderbird

Year

1955

Transmission

Automatic

Color

Blue

Cylinder capacity

 V8

Mileage

---

Horsepower

---


Prijs op aanvraag --- Prachtige Ford Thunderbird van 1955 in nieuwstaat! Klik op de foto voor meer informatie.

Exterieur:

Auto werd volledig vernieuwd en is in nieuwstaat.

Interieur:

Stoelen zien er nu zo uit dat ze geen tekenen van scheuren, scheuren of vlekken vertonen. Meer foto's volgen binnenkort!

Mechaniek:

De auto loopt op een V8 . De Thunderbird loopt echt goed (we reden er 70 mijl mee naar de haven en zaten ook in enorm verkeer, de auto deed het geweldig)

Geschiedenis:

Ford onthulde de Thunderbird op de Detroit Auto Show op 20 februari 1954. De eerste productieauto kwam van de band op 9 september 1954 en ging op 22 oktober 1954 in de verkoop als model van 1955. Hij werd vlot verkocht; in de eerste tien verkoopdagen werden 3500 orders geplaatst. Hoewel er slechts 10.000 waren gepland, werden er in 1955 16.155 auto's verkocht.

De Thunderbird werd standaard geleverd met fender skirts en een afneembare glasvezel kap, met een stoffen cabrioletkap als optie. De motor was Ford's 292-cubic-inch kopklepper met Y-blok V8, die een brandstofverbruik van 18 MPG had. De uitlaatpijpen kwamen uit via dubbele bumperbeschermers die aan de achterbumper waren vastgeschroefd.

De auto maakte gebruik van bestaande chassis- en ophangingsontwerpen en kant-en-klare mechanische Ford-onderdelen. Hij werd gebouwd met behulp van een body-on-frame techniek waarbij een versie van het standaard Ford ontwerp werd ingekort tot een wielbasis van 102 inch, identiek aan die van de Corvette. De motor was gekoppeld aan een automatische Fordomatic of een handgeschakelde overdrive transmissie en de auto was voorzien van viervoudig verstelbare stoelen en portiergrepen met drukknoppen. Andere unieke kenmerken waren een uitschuifbaar stuurwiel en een toerenteller.

Het was een zeldzame binnenlandse tweezitter voor die tijd en hij was ontworpen als een snelle luxetourer en niet als sportwagen. Hij kon snelheden halen van 161 tot 185 km/u, afhankelijk van de bestelde transmissie.