MG B 1966

08-09-2023

MG B

Jaar

1966

Transmissie

Manual

Kleur

Green

Cilinder capaciteit

1.8L 4-cylinder

Mijlage

---

Paardenkracht

93hp

€35.000 --- Zeer mooie MG B uit 1966. Deze MG is in zeer goede staat en rijdt zeer comfortabel en is uitgerust met overdrive!

Buitenkant:

Lak is in zeer goede staat. Chroom heeft een diepe glans. Auto is voorzien van 4 spaakwielen wat een mooi detail geeft aan deze MG. Een goed uitziende soft top is ook inbegrepen.

Interieur:

Het Tan lederen interieur ziet er zeer goed uit en is in zeer goede staat. De tapijten zijn ook erg mooi en een mooie combinatie kleur met de tan stoelen en groene lak.

Mechaniek:

Deze MG B is uitgerust met een 1.8L 4-cilinder en een 4 versnellingsbak + overdrive.

Geschiedenis:

De ontwikkeling van de MGB begon ten minste al in 1958 met het prototype dat bekend stond onder de codenaam Abingdon; MG EX205.[6] Qua structuur was de auto in 1962 een vooruitstrevend, modern ontwerp, waarbij gebruik werd gemaakt van een unitaire structuur, in plaats van de traditionele body-on-frame constructie die werd gebruikt bij zowel de MGA en MG T-types als bij de rivaal van de MGB, de Triumph TR-serie.[7] Componenten zoals remmen en ophanging waren echter ontwikkelingen van de eerdere MGA uit 1955, waarbij de motor uit de B-serie zijn oorsprong vond in 1947. Het lichtgewicht ontwerp zorgde voor lagere productiekosten en een sterkere auto. Openslaande ramen waren standaard en het comfortabele bestuurderscompartiment bood veel beenruimte. Achter de stoelen was een hoedenplank gemonteerd.