Packard 740 custom eight roadster 1930

05-09-2023

Packard 740

Jaar

1930

Transmissie

Manueel

Kleur

Rood

Cilinder capaciteit

8 cilinder, 6309cc

Mijlage

4533 miles

Paardenkracht

106 pk

€225.000 --- In prachtige staat, zeer zeldzame Packard uit 1930.

Buitenkant:

De carrosserie is gerestaureerd en volledig opnieuw gespoten. De lak heeft een diepe glans en de afwerking is van zeer goede kwaliteit. Het beige canvas cabriodak werd vernieuwd en is in zeer goede staat Gemonteerd op de Packard zijn chromen spaakvelgen in zeer mooie staat.

Interieur:

Het interieur werd volledig vernieuwd en is in zeer mooie staat met slechts kleine gebruikssporen. De stoelen en interieurpanelen zijn in donkerrood leer, het dashboard in hout werd gerestaureerd, de vloerbedekking in rood tapijt werd vernieuwd.

Mechanica:

Het motorcompartiment werd gerestaureerd en is in zeer mooie staat. De motor en toebehoren (collectoren, koelsysteem, carburator,... ) werden gereviseerd en gerestaureerd naar originele specificaties. De uitlaat werd vernieuwd en is in zeer goede staat met slechts lichte gebruikssporen. De Packard is uitgerust met een naar originele specificaties gereviseerd en gerestaureerd remsysteem met 4 mechanische trommelremmen. De wielophanging is gereviseerd en gerestaureerd naar originele specificaties.

Geschiedenis:

Deze Packard heeft een volledige inspectie door een expert ondergaan en is voorzien van een taxatierapport.

De Packard Eight was een luxe auto geproduceerd door Packard tussen 1924 en 1936, en was een geheel nieuw platform dat de toppositie op de markt overnam van de eerdere Packard Twin Six die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1916. Toen hij werd geïntroduceerd, werd hij aangeduid als de Senior Packard tot het bedrijf eind jaren 1950 stopte.

De eerste achtcilinder motor van Packard werd geïntroduceerd als de Single Eight met twee wielbasissen van 136 (3.500 mm) en 143 (3.600 mm), terwijl de naamgeving overeenkwam met die van de junior Single Six.