Packard 840 1931 Convertible

06-09-2023

Packard 840

Jaar

1931

Transmissie

Manueel

Kleur

Groen

Cilinder capaciteit

8 cilinder, 6300cc

Mijlage

13477 miles

Paardenkracht

---

Price on request --- Prachtige Packard 840 in verbazingwekkende staat met glanzende groene lak en een prachtig houten dashboard.

Buitenkant:

De carrosserie is gerestaureerd en volledig opnieuw gespoten. De groene lak heeft een diepe glans en is van zeer goede kwaliteit. Het groene canvas cabriokap werd vernieuwd en is in goede staat. Het chroom op de auto is zeer glanzend en maakt de auto extra uniek. De lak op de wielen is zeer glanzend en er zijn geen sporen van chips. De Packard krijgt een extra uniek uiterlijk met de mooie white wall banden waar hij mee geleverd is.

Interieur:

Het interieur (lederen stoelen, tapijten, etc..) is volledig vernieuwd en is in zeer goede staat. De groene lederen zetels en tapijten passen perfect bij de houten details in het interieur (Dashboard, bovenkant van de deuren, enz..).

Mechanica:

Het motorcompartiment werd gerestaureerd en is in zeer mooie staat. De motor en toebehoren (collectoren, koelsysteem, carburator,... ) werden gereviseerd en gerestaureerd naar originele specificaties. Voor meer informatie over het mechaniek kunt u contact met ons opnemen.

Geschiedenis:

De Packard Eight was een luxe auto die tussen 1924 en 1936 door Packard werd geproduceerd. Het was een volledig nieuw platform dat de toppositie op de markt overnam van de eerdere Packard Twin Six, die voor het eerst in 1916 werd geïntroduceerd. Toen het werd geïntroduceerd, werd het aangeduid als de Senior Packard tot het bedrijf eind jaren 1950 stopte.

De eerste achtcilinder motor van Packard werd geïntroduceerd als de Single Eight met twee wielbasissen van 136 (3.500 mm) en 143 (3.600 mm), terwijl de naamgeving overeenkwam met die van de junior Single Six.