Porsche 924 1980

31-01-2024

Porsche 924

Jaar

1980

Transmissie

Manueel

Kleur

Zermatt Silver

Cilinderinhoud

2.5L Porsche M44/40 I4

Kilometerstand

---

Paardenkracht

123pk

Prijs op aanvraag --- Een Porsche 924 in zeer goede staat. De eerste Porsche op de weg met een watergekoelde motor en de eerste met voorwielaandrijving in de geschiedenis van het bedrijf.

Exterieur:

De carrosserie van deze 924 is zeer recht zoals te zien is op de foto's. De lak is in zeer goede staat zonder tekenen van deuken, chips, scheuren of krassen, eigenlijk een showauto. Er is minimale slijtage op de deurpanelen. Velgen en alle andere uiterlijke details zien er zeer goed uit.

Interieur:

Interieur is zeer netjes met minimale ouderdomssporen op de lederen stoelen en tapijten. De stoelen hebben geen scheuren, barsten of vlekken.

Mechaniek:

Dit exemplaar van de 1980 Porsche 924 wordt aangedreven door zijn originele 2,5 L Porsche M44/40 inline viercilinder. Hij werd geleverd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak. De auto rijdt uitstekend, heeft een zeer goed reagerende motor en een zeer goede wegligging. De auto ziet er gewoon uit als een uitstekend, mechanisch gezond voorbeeld van een zeer begerenswaardige auto.

Geschiedenis:

De Porsche 924, die in 1976 werd geïntroduceerd, was de eerste Porsche op de weg met een watergekoelde krachtbron en de eerste met vooraandrijving en achterwielaandrijving in de geschiedenis van het bedrijf. De hoekige styling van de auto, met zijn wigvormige neus en die o zo populaire pop-upverlichting, werd ontworpen door Harm Lagaay en bezegelde de populariteit van de auto.

Maar met de Turbo- en S-modellen kwam de auto pas echt tot zijn recht. Die extra prestaties maakten het verschil voor een mooie, maar relatief trage Porsche. Toen Volkswagen in 1985 stopte met de EA831-krachtbron, plaatste Porsche de 163 pk sterke 2,5-liter viercilinder in de 944, verbeterde het remsysteem en creëerde de 924S, zonder twijfel de meest begerenswaardige van het model.

Dankzij de relatief korte levensduur van de 924S, die werd vervangen door duurdere auto's, werd deze in 1989 met pensioen gestuurd, waardoor hij bijzonder zeldzaam en gewild werd. Dit exemplaar, uitgevoerd in Zermatt zilver, verkeert in zeer goede staat, met een opgeruimd interieur en uitstekend lakwerk. Dit is een fantastische kans om een klassieke Porsche te bezitten die klaar is om in te rijden en van te genieten.