Triumph TR3 1957

07-09-2023

Triumph TR3

Jaar

1957

Transmissie

Manual

Kleur

Winchester blue

Cilinder capaciteit

4-cylinder

Mijlage

---

Paardenkracht

95hp

€54.500 --- Vers gerestaureerde TR3 uit 1957. Een prachtige auto in perfecte staat met veel vermogen.

Buitenkant:

Winchester blauwe lak (matching number kleur) is recentelijk opnieuw gespoten en goed onderhouden, geen tekenen van chips of scheuren in de lak. De wielen zijn mooi gedetailleerd met chromen naafdoppen.

Interieur:

Het interieur is gerestaureerd en is gedetailleerd met vintage zwart leer wat een speciale uitstraling geeft. De tapijten zijn ook nieuw, de auto wordt geleverd met 2 zwarte rubberen matten om het tapijt te beschermen. Een nieuwe canvas softtop wordt meegeleverd, evenals een tonneau cover.

Mechaniek:

De TR3 wordt aangedreven door een Standard natte lijn viercilinder met een 4 versnellingsbak. De auto rijdt en schakelt zeer soepel.

Geschiedenis:

De Triumph TR3 is een Britse sportwagen die tussen 1955 en 1962 werd geproduceerd door de Standard-Triumph Motor Company uit Coventry, Engeland. De TR3, een traditionele roadster, is een evolutie van het eerdere TR2-model van het bedrijf, met meer vermogen en verbeterde remmen. Bijgewerkte varianten, in de volksmond maar onofficieel bekend als de "TR3A" en "TR3B", werden respectievelijk in 1957 en 1962 in productie genomen. De TR3 werd opgevolgd door de Michelotti-gestileerde, mechanisch vergelijkbare Triumph TR4.